středa 17. července 2013

Hrnečky pro Sarah - Cup for Sarah

Sarah Fielke zveřejnila včera žádost- výzvu vytvořit blok s hrnečkum  pro její deku. Jí samotné nikdo ještě deku neušil (s vyjímkou mámy), tak by byla ráda posbírala pár bloků ze světa a ušila si větší deku než ta na obrázku - její vzor z knihy  Hand Quilted With Love. Dává nám na výběr: 
1) ušít blok pro ni a poslat do Austrálie nebo
2) nechat si ušité bloky zde v komunitě a ušít si společný quilt. 
Napadlo mě, že bysme si mohly ušít quilt z našich bloků a vystavit jej na Praque Patchwork Meeting 2014, téma bude aplikace, takže se to bude hodit. 
Je zde někdo, kdo by se připojil?

Sarah Fielke publish a challenge to make a cup block for her. 
We can make a block for her or a block for our community quilt.
Is someone here in Central Europe to join this challenge?   To make a quilt and show it on Prague Patchwork Meeting 2014 in Prague?

Jared takes a wife - Jarek se žení

 Moje sestřenka si vymyslela přehoz na postel 2,5 *2,5 m a mám ho já ušít. Nakoupila si látky, vybrala si vzor a řekla mi, že klidně počká rok na realizaci. Tady jsou zkušební bloky z 5 cm proužků a z 6,5 cm proužků takže velikost bloků je 28 x 28 cm a 40 x 40 cm. Budu šít ty větší, na velkou deku -velké bloky. Počítala jsem spotřebu látek a rozdíl činí asi 20 % na stejně velkou deku při jiném rozměru  základního bloku. Vzor je od Bonnie Hunter. Docela se mi zalíbil, takže si ze svých zbytků ušiji 24 bloků na svoji deku. Už  mám 4, na dalších se pracuje.






My cousin ask me to make a king size quilt. She choose a pattern by Bonnie Hunter and buy some fabric. I already have made two size of blocks- using  2" string and 2,5" string. Final blocks are 12" and 16". I count a usage of fabric and I found a difference 20 % for whole quilt when you use different size of blocks. I love this pattern so I decide to make also one bed quilt for me.

WIP Wednesday at Freshly Pieced

úterý 9. července 2013

Další chňapky - Next potholders

Konečně jsem se dostala ke zveřejnění dalších dárečků. Žluté chňapky jsou již u paní učitelky, oranžové dostala kamarádka k narozeninám.







I can finally show you my last potholders. They are a gift for children´s teacher and for my friend.