pondělí 28. ledna 2013

Easy street top finished - hotový top

Top jsem dokončila přidáním žluté a šedé bordury. Fialové čtverce mi připadly moc výrazné, tak jsem je degradovala neutrální bordurou. Nakonec i celá deka působí hodně neutrálně - to je na mě docela neobvyklé. Nemám ráda, pokud deky působí neutrálně, ale momentálně jsem líná top přešívat.  Rozměr je zatím 145*205 cm.


I have finished The Easy street quilt top to bring yellow and grey borders. Violet square looked too conspicuous so I degrade it by grey neutral border. Whole quilt top look now more neutral. It was not my purpose, I do not like neutral quilts but I´m lazy to change it. It size is 57" x 78".
WIP Wednesday at Freshly Pieced

pátek 18. ledna 2013

Easy street - top nearly ready - Už mám skoro hotový top

Sešila jsem 7 bloků A a 8 bloků B. Přidala jsem ještě jednu barvu, ale celkově nenaplnila mé očekávání. Ušité bloky jsem si položila na zem vedle sebe a přemýšlela, jak deku zvětšit. Nakonec jsem došila na každou stranu jeden pruh - části bloků, aby vzor pěkně navazoval. Teď již zbývá jen sešít.






I made 7 blocks A and 8 blocks B. I bring one more colour, but I´m not very satisfied. Finished block I lay on the floor and think, how to make it bigger. I sewed one more row around. The only thing is to finish it.   

neděle 6. ledna 2013

Easy street - 6.,7. a 8.část - Part six, seven and eight

O Vánocích jsme hodně cestovali, takže na šití jsem neměla moc času. Ušila jsem dva bloky B a sestavila jsem blok A. U bloku A jsem našla chybičku, letící husa měla být žluto-růžová, já ji mám fialovo-růžovou. Takto ušitých hus mám na čtyři bloky. A teď mě zajímá Váš názor. Já se rozhodla chybu ignorovat a sešít čtyři bloky s chybou a další čtyři již správně. Co Vy na to?
Na posledním snímku není hotový top, ale montáž, tak se nelekejte, tak moc aktivní nejsem.




We traveled a lot during Christmas holidays, so I have only little time to finish Easy street mystery. I sewed only two blocks B and assemble one block A and....... I found  a mistake. Wrong color on flying geese. I have violet-pink and should be yellow-pink. What do you think about that? I decide to keep four blocks A with wrong color and make another four block with right color.  
On last picture you can see only my montage. It is not finished top.I´m not so active.