pondělí 26. listopadu 2012

Easy street - 1.část - Part one

Rozhodla jsem se letos poprvé zkusit mystery s Bonnie Hunter. Na první část jsem jsem vybrala dvě košile ze sekáče - šedou a světlou růžovou. Ušila jsem prvních 20 four patch, na obrázku je jich jen 12. Uvidíme, jaké problémy mi budou dělat jednotky. V prvním kroku je potřeba 2" pruhy, já vzala 5 cm, výslený four patch je 3" (3,5"), já budu mít 7 cm (8,5 cm).


First time I try mystery with Bonnie Hunter. I choose two skirt from Salvation Army - grey and light pink. I have made first 20 four patches - you see only 12 on the picture. I do not know how big problem are metric units yet. I use 5 cm string - Bonnie uses 2" string. Final four patch is   3" (3,5"), I have   7 cm (8,5 cm), what is not the same. Let see. 

See original Bonnie´s post. 

čtvrtek 22. listopadu 2012

Moře šupin podruhé - Sea of scales II.

Opět jsem měla pocit, že mám moc zbytků, tak jsem zopakovala  vzor, který jem nazvala Moře šupin. Základem jsou trojúhelníky, které vzniknou rozpůlením čtverce o hraně 21 cm. K tomu přišívám jednotlivé pruhy látky. Nešiji na papír, nemám ráda vytrhání papíru. Po sešití poprvé žehlím, švy všechny jedním směrem. Následuje řezání do čtverce - strana 20 cm a vyhazování odstřižků. Po úklidu pracoviště si můžete začít hrát. Možností je spousty.






I have a feeling I have again a lot of scraps. So I used my Sea of scales quilt one more. Basic triangles come from square 8,5".  Then I sew together my scraps strings. I do not use paper, I do not like removing paper. I iron first time after sewing. Seams go one direction. It is following cutting and cleaning my table. Than you can play. You find more possibilities.  



WIP Wednesday at Freshly Pieced

středa 14. listopadu 2012

Hippies for Eli


Úkol zní jasně. Hipíz deka pro Eldu. Poprvé jsem zkoušela šít oblouky. Naštěstí mám k dispozici  CAD software, abych si nakreslila tu správnou šablonu. Šití nebylo vůbec jednoduché a celý blok mi trval asi 3 hodiny. Většina látek pochází z dánského nákupu.


My mission is clear. A hippies quilt. First time I try arcs. It is a good luck I have a CAD software to draw a correct template. Sewing was not easy, whole block was ready in 3 hours. Most of fabric come from danish shopping.


WIP Wednesday at Freshly Pieced