úterý 24. července 2012

Nová deka - My new quilt

Co mám ještě povídat? Rozměr je 150 x 210 cm, výplň silnější polyesterový vatelín, ručně prošito (vzor vymyslela má šikovná dcera a jmenuje se duha, variace vzoru najdete i na bordurách). Deku jsem nazvala Louka, ale po pravdě řečeno, ještě jsem neviděla louku s takovým množstvím barev.

What shall I talk? Its size is 59 x 83 inches. Batting is thick polyester. Hand quilted (quilting pattern suggest my handy daughter and its name is rainbow, You can find its variation also on borders). The name of quilt is The Meadow. But honestly, I did not ever see a meadow with so many colours.







pondělí 23. července 2012

Máte zájem o vlněnou výplň do deky?

Mám nabídku na vlněné rouno gramáže 180 g/m2, složení 83 vlna, 17%PE, je silné asi 4-5 mm, měkké, šířka role je 180 cm, barva smetanová. Je vpichované do polyesterové podložky, takže pěkně drží tvar. Zkoušela jsem kousek vyprat v horké vodě a vymáchat ve studené, rozměr se nezměnil. Zařadila bych jej do kategorie tenších výplní, ale slibuji si lepší tepelně-izolační vlastnosti.

Pokud máte někdo zájem, dejte mi prosím vědět, já si objednávám hlavně pro sebe, ale ráda se podělím. Cena je 180 Kč za běžný metr šířky 180 cm plus poštovné cca 80 Kč.   Nabízím rouno i na Fleru, ale tam je dražší o provizi.

pátek 20. července 2012

Konec prošívání, následuje lemování - Stop quilting, start binding

 Prošívání na dece jsem přizpůsobila i prošití lemu. Napadlo mě více variant, zvítězila ta třetí
I adapt quilting pattern for quilting my border. I draw three variations. I have choosen the third.


Včera jsem dokončila prošití bordury.
I finished quilting borders yesterday.

Na lem jsem měla již nakoupeno a vybráno. Jsou to puntíky od Kaffe Fasseta.
I have choose Kaffe Fasset dots for binding.

,

neděle 15. července 2012

neděle 1. července 2012

Oherovi na Šumavě - My family at a trip

Vydali jsme se na jednu rodinnou oslavu. Jelikoř přijeli lidé deseti národností, museli jsme se trochu odlišit. Já mám na sobě fěrtoch, šorec a jupku staré minimálně 50 let. Manžel má na sobě nový pracovní kroj, malé děti si půjčili kroj ze školky a nejstarší dcera má taneční kroj z Kunovic. Opět jsme překvapili.




We spend last weekend at a family party. People of 10 nations came, so we must wear something different - a traditional cloths of our area. My cloths id the oldest - almost 50 year odl. The others are new.