čtvrtek 22. července 2010

Deka pro Jarku

Zkouším deku v černo - šedo - bílé kombinaci a aby nebyla moc smutná, přidala jsem oranžovou, mám prvních 16 bloků a ještě jich vyrobím 61. Některé látky se budou opakovat, a přidám i jiné.








Mám sešito 32 bloků a chybí ještě bordury. Bude každá jinak široká, ale určitě se uplatní větrníky, které mi zbyly.


Už mám hotový top, ale nějak mi nejde vyfotit. Myslím, že se povedl, uvidíme, co řekne Jarka.

sobota 10. července 2010

Zkušební deka





Mohla by se jmenovat i Zkouška trpělivosti a už ji vyrábím 5 let. A stále není hotovo.



středa 7. července 2010

Patchworkové deky pro moje děti


Rozhodla jsem se zveřejnit mé výrobky, abych nemusela jednotlivě rozesílat obrázky.
Deka pro Elišku je můj první patchworkový výtvor z použitých látek, vyrobeno v roce 2002 a stále slouží svému účelu. Rozměr 90 x 140 cm.






Aby nebylo Vaškovi líto, že nic nemá, byla mu jako miminku ušita deka ( rok výroby 2005), kde skotačí devět veselých šašků. Látka ze second handu čekala asi 3 roky, ale dočkala se a nezbyl ani kousek. Rozměr 90 x 90 cm. Dnes neslouží miminku, ale většímu chlapíkovi, který se s ní přikrývá při sledování pohádky.




Lákalo mě ušít si blok "mountain majestic" a obarvit si vlastní látky. Tak jsem v létě 2008 barvila a vymýšlela, až vznikla deka Duhové hory a Václav si ji po ušití zamluvil pro sebe. Rozměr 140 x 200 cm, použity převážně damašky, jen dva odstíny jsou barveny průmyslově. Deka byla dokončena na jaře 2010.

Deka pro Elišku, která vyrostla





Eliška trošičku vyrostla a zapsala se do školy. V ten okamžik se její rodiče rozhodli, že by měla mít vlastní pokoj. Maminka nelenila a ušila Elišce deku, která je v jejím pokoji na pohovce. Vlastně ta deka je základ barevné kombinaci u Elišky. K dece jsem ušila ještě závěsy a kapsáře. Nyní záleží na Elišce, jak bude její pokoj vypadat. Rozměr deky 140 x 200 cm, ušito 2007, látky převážně nové. K dece patří polštářky (karetní trik a kočka) a závěsy. Eliška si přála ještě kapsář, jeden je strašidelný hrad a druhý už bez kapes je mořská panna sedící na kameni, oba podle Eliščina návrhu.